Ervaringen
Get Real!

In gesprek met deelnemers; een inkijkje in Get Real! 2020/2021

Ben je benieuwd hoe we dit programma vormgeven en welke ervaringen deelnemers hebben? Lees dan onderstaande testimonials. We geven je graag een exclusief kijkje in Get Real!

Deelnemers vertellen over hun deelname; voor wie is dit programma? Wat ervaar je door het programma? Hoe is het om dit programma te volgen?

Ervaringen

Wat maakt Get Real! anders dan wat er al is in het hoger onderwijs?

Wat deelnemers zeggen over Get Real!

Kyara (deelnemer 2022/2023)
"De bijeenkomsten zijn actief, interessant en erg diepgaand. Ondanks dat dat emotioneel redelijk zwaar is, is het ook erg fijn. Dat komt omdat het een veilige omgeving is, waar iedereen alles van zichzelf mag delen als die dat wil (niets moet). Iedereen mag er zijn, iedereen is oké en iedereen is precies waar die zou moeten zijn. Het lucht op om bepaalde dingen te delen en het zorgt ook voor meer verbinding. Door de opdrachten en de diepste delen van onszelf die daarbij worden ontknoopt en uitgewerkt, heb ik het idee dat we met de huidige groep een connectie op hebben gebouwd die een stap verder gaat dan normaal gesproken en ik ben blij dat ik hiermee ben begonnen. De stappen die ik bij de bijeenkomst heb gezet (met iedereens welgewaardeerde hulp), hebben een profound effect op mijn huidige kijk op het leven, anderen en mezelf. Ik heb meer hoop voor mijn toekomst, ik voel me vrij en gelukkig en anders (op een goede manier, gegroeid en als een nieuw persoon). Ik begin mezelf steeds meer lief te hebben, te accepteren en delen van mezelf (of die nou licht, donker of ergens tussenin zijn) te integreren. En ten slotte ben ik enorm dankbaar voor alle begeleiders en hun hulp, steun en vertrouwen. Een echte aanrader, 10/10👌"
Jurre (deelnemer 2022/2023)
"Ik heb gemerkt dat er veel meer in het leven is dan ik van te voren dacht. Waar ik voorheen erg gesloten was voor nieuwe ideeën ben ik nu erg open. Door de ervaringen en oefeningen ben ik achter nieuwe ideeën gekomen, over relaties, doelen in het leven en waar ik echt gelukkig van word. Ik ben enorm blij dat ik dat mag ervaren op mijn jonge leeftijd met dit programma"
 
“Ik besef nu dat mijn waarheid niet perse waar is, maar mijn interpretatie”
 
“Wat je geeft, is wat je krijgt“
 
“Als je iets wilt, kun je het ook”
 
“Ik krijg motivatie om mijn dromen werkelijkheid te maken.”
Kim (deelnemer 2020-2021)
Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Get Real! Ik ben begonnen met mediteren, weet beter wat mijn grens is en wanneer ik daarover heen ga. Dit jaar ben ik veel gegroeid en weet ik hoe belangrijk rust voor mij is. Dit jaar heb ik te veel gedaan en voor volgend jaar heb ik een heel ander plan… Ik ga als au pair naar Ierland! Met kinderen werken, meer rust voor mezelf, veel wandelen en de prachtige natuur in…. Me focussen op waar ik blij van word en hier ontzettend dankbaar voor zijn. En deze dankbaarheid naar anderen uiten. Om te beginnen naar jou. DANKJEWEL. Dat je dit programma op hebt gezet, mij hebt uitgenodigd en je er zo actief voor in zet. Bedankt voor alle inspiratie.
Liza (deelnemer 2020/2021)
Heel gaaf en waardevol om mijn ervaringen te mogen delen en mijn enthousiasme te kunnen uiten tijdens het online seminar van stichting Verwonderwijs. Ook heel tof om te horen hoe de plannen vanuit stichting Verwonderwijs zo mooi vorm krijgen en hopelijk snel uitgezet kunnen worden! Krijg het er nog steeds helemaal warm van. Ingrid, bij deze echt duizendmaal dank dat je me het laatste zetje hebt gegeven om deel te nemen aan Get Real! Ik had dit voor geen goud willen missen!
Carlijn (deelnemer 2020/2021)
Ik vond het een hele inspirerende workshop die voor mij echt ogen heeft geopend. Wat heerlijk relativerend dat eigenlijk iedereen bezig is met gezien worden, er bij horen en er toe te doen en dat ik niet de enige ben die hier mee worstelt! Ik merk nu al dat ik mezelf regelmatig ‘betrap’ op het interpreteren van reacties van anderen die ik als afwijzing ervaar, maar dat niet perse zijn. Als ik dit opmerk, probeer ik vragen te stellen om te kijken naar hoe de ander dat bedoelt en tot nu toe was de intentie nog nooit afwijzend. Vanmorgen heb ik het laatste deel over familie en kritiek die bedoeld is als liefde bekeken en vond ik het meest confronterende, maar ook meest herkenbare stuk. Ik ga er mee aan de slag om juist bij mijn familie hierin anders te reageren, want dit is voor mij een patroon wat mijn spinnenweb aan elkaar blijft houden.
Noor (deelnemer 2019/2020 + 2020/2021)
1. Ik heb geleerd om geen hoge verwachtingen meer te hebben. Door minder te verwachten kan je er alleen maar meer voor terug krijgen, het valt altijd mee en het kan niet tegenvallen, want je hebt geen verwachting. 2. Om verder te groeien MOET je fouten maken, want door fouten te maken kan je jezelf verbeteren en blijven groeien! 3. Ik moet zeggen tegen mensen wat ik nodig heb, want mensen kunnen niet in mijn hoofd kijken. Iemand met vragen is te helpen! Iemand die zwijgt is veel moeilijker te bereiken en te peilen.
Julia (deelnemer 2019/2020 + 2020/2021)
Wat ik heb geleerd is dat je van een ander niet kan verwachten wat jij ook niet bent. Dus ik kan van mijn vriend bijvoorbeeld niet verwachten dat hij mij ontbijt op bed komt brengen, als ik dat ook niet doe. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld sportiviteit. Als ik niet iedere dag in de sportschool hang kan ik van een ander ook niet verlangen dat die veel gaat sporten.
webdevelopment