Ervaringen
Get Real!

Ben je benieuwd hoe we dit programma vormgeven en welke ervaringen deelnemers hebben? Lees dan onderstaande testimonials. We geven je graag een exclusief kijkje in Get Real!

Deelnemers vertellen over hun deelname; voor wie is dit programma? Wat ervaar je door het programma? Hoe is het om dit programma te volgen?

Een inkijkje in Get Real! 2020/2021

Ervaringen

Wat maakt Get Real! anders dan wat er al is in het hoger onderwijs?

Wat deelnemende studenten zeggen over Get Real!

Lara (student 2022/2023)
Hey Ingrid, even een appje vanuit mij want ik wilde dit graag delen! Ik was de laatste paar maanden heel erg aan het twijfelen over mijn relatie en heb er begin deze maand eindelijk een punt achter gezet, eindelijk heb ik echt naar mezelf geluisterd en voor mezelf gekozen! Ik probeer nu veel bewuster bezig te zijn met mezelf en mijn eigen leven en heb dan ook al een paar gratis webinars van 365 dagen succesvol gevolgd! Nu doe ik mee met de 'uit je hoofd - in je hart challenge' Ik merkte dat ik vorig jaar tijdens Get Real! zoveel heb geleerd maar omdat ik zo druk was en mezelf niet echt de tijd gunde om erbij stil te staan, ik er te weinig mee heb gedaan want ik bleef alsnog leven zoals ik altijd deed en zoals ik gewend was, ipv dus te kijken naar wat ik nu echt wilde! Heel jammer dat ik Get Real niet meer voor een 2e keer kan volgen, want nu pas komt het echt allemaal binnen 🧡 Ik heb trouwens mijn visionboard van vorig jaar erbij gepakt en zie veel dingen die nu terugkomen in mijn leven, zoals tijd voor mezelf en vrijheid. Bizar! Lang verhaal, maar ik wilde even delen hoe het met me ging en ik ben jullie enorm dankbaar, want Get Real is wel het eerste stapje geweest (alleen had het even tijd nodig om te landen).
Femke (student 2022/2023)
Vorig jaar heb ik door Get Real de stap durven zetten om op groepsreis te gaan naar Bali. Ik ben zo blij dat ik deze keuze heb durven maken! Ik heb mensen ontmoet waarmee ik nu nog steeds veel contact heb, een nieuw land ontdekt, ervaring opgedaan met zelf dingen ervaren en ondernemen en er herinneringen bij die ik nooit ga vergeten. Ook heeft dit mij laten zien dat ik tot veel meer in staat ben dan ik eerder dacht. Zo heb ik bijvoorbeeld een bergtocht gedaan die ik echt verschrikkelijk vond, maar wel heb volbracht. Iets waar ik achteraf gezien super trots op ben. De plannen voor een volgende verre reis zijn al ontstaan, dus dit was zeker niet de laatste! Nogmaals hartstikke bedankt voor de fijne Get Real! lessen van het afgelopen schooljaar en alles wat ik daardoor voor mezelf heb gedaan. Veel succes en plezier nog met het inspireren van meer jongeren en volwassenen!
Jurre (student 2022/2023 + 2023/2024)
Ik heb gemerkt dat er veel meer in het leven is dan ik van te voren dacht. Waar ik voorheen erg gesloten was voor nieuwe ideeën ben ik nu erg open. Door de ervaringen en oefeningen ben ik achter nieuwe ideeën gekomen, over relaties, doelen in het leven en waar ik echt gelukkig van word. Ik ben enorm blij dat ik dat mag ervaren op mijn jonge leeftijd met dit programma
Tessa (student 2022/2023)
Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het afgelopen jaar Get Real. Op dit moment ben ik aan het rondreizen zonder plan, met het volle vertrouwen dat het goed gaat. En wat is het fantastisch en wat een mega gevoel van vrijheid! Ik denk regelmatig terug aan Get Real en hoe me dat heeft geholpen met voor mezelf te kiezen en grenzen aan te geven. Waar ik afgelopen jaar soms veel meer in mijn hoofd kon zitten, kan ik gedachten uitdagen en maak ik me eigenlijk niet meer druk. Ik ben hier nu en mag nu genieten en leven. Dat is een hele fijne gedachtegang. Ook hoe ik nu veel meer in het moment kan zijn en daardoor niet mezelf voorbij ren. Ik heb echt het "IK LEEF!-gevoel". Dus nogmaals een bedankje! Nu vanuit Indonesië!
Shenna (student 2022/2023)
Alles wat er beloofd wordt of gezegd wordt over het programma Get Real! wordt echt waargemaakt. Het gaat je leven oprecht veranderen. Het is lastig om dat aan het begin te geloven, ik was er zelf ook wel sceptisch over want het zijn maar 10 dagen en hoeveel leer je nou daadwerkelijk in 10 dagen? Maar het heeft heel veel in gang gezet en veranderd bij mij, dat zou ik graag aan anderen mee willen geven.
Kyara (student 2022/2023 + 2023/2024)
De bijeenkomsten zijn actief, interessant en erg diepgaand. Ondanks dat dat emotioneel redelijk zwaar is, is het ook erg fijn. Dat komt omdat het een veilige omgeving is, waar iedereen alles van zichzelf mag delen als die dat wil (niets moet). Iedereen mag er zijn, iedereen is oké en iedereen is precies waar die zou moeten zijn. Het lucht op om bepaalde dingen te delen en het zorgt ook voor meer verbinding. Door de opdrachten en de diepste delen van onszelf die daarbij worden ontknoopt en uitgewerkt, heb ik het idee dat we met de huidige groep een connectie op hebben gebouwd die een stap verder gaat dan normaal gesproken en ik ben blij dat ik hiermee ben begonnen. De stappen die ik bij de bijeenkomst heb gezet (met iedereens welgewaardeerde hulp), hebben een profound effect op mijn huidige kijk op het leven, anderen en mezelf. Ik heb meer hoop voor mijn toekomst, ik voel me vrij en gelukkig en anders (op een goede manier, gegroeid en als een nieuw persoon). Ik begin mezelf steeds meer lief te hebben, te accepteren en delen van mezelf (of die nou licht, donker of ergens tussenin zijn) te integreren. En ten slotte ben ik enorm dankbaar voor alle begeleiders en hun hulp, steun en vertrouwen. Een echte aanrader, 10/10👌
 
“Ik besef nu dat mijn waarheid niet perse waar is, maar mijn interpretatie”
 
“Wat je geeft, is wat je krijgt“
 
“Als je iets wilt, kun je het ook”
 
“Ik krijg motivatie om mijn dromen werkelijkheid te maken.”
Kim (student 2020/2021)
Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Get Real! Ik ben begonnen met mediteren, weet beter wat mijn grens is en wanneer ik daarover heen ga. Dit jaar ben ik veel gegroeid en weet ik hoe belangrijk rust voor mij is. Dit jaar heb ik te veel gedaan en voor volgend jaar heb ik een heel ander plan… Ik ga als au pair naar Ierland! Met kinderen werken, meer rust voor mezelf, veel wandelen en de prachtige natuur in…. Me focussen op waar ik blij van word en hier ontzettend dankbaar voor zijn. En deze dankbaarheid naar anderen uiten. Om te beginnen naar jou. DANKJEWEL. Dat je dit programma op hebt gezet, mij hebt uitgenodigd en je er zo actief voor in zet. Bedankt voor alle inspiratie.
Liza (student 2020/2021)
Heel gaaf en waardevol om mijn ervaringen te mogen delen en mijn enthousiasme te kunnen uiten tijdens het online seminar van stichting Verwonderwijs. Ook heel tof om te horen hoe de plannen vanuit stichting Verwonderwijs zo mooi vorm krijgen en hopelijk snel uitgezet kunnen worden! Krijg het er nog steeds helemaal warm van. Ingrid, bij deze echt duizendmaal dank dat je me het laatste zetje hebt gegeven om deel te nemen aan Get Real! Ik had dit voor geen goud willen missen!
Carlijn (student 2020/2021)
Ik vond het een hele inspirerende workshop die voor mij echt ogen heeft geopend. Wat heerlijk relativerend dat eigenlijk iedereen bezig is met gezien worden, er bij horen en er toe te doen en dat ik niet de enige ben die hier mee worstelt! Ik merk nu al dat ik mezelf regelmatig ‘betrap’ op het interpreteren van reacties van anderen die ik als afwijzing ervaar, maar dat niet perse zijn. Als ik dit opmerk, probeer ik vragen te stellen om te kijken naar hoe de ander dat bedoelt en tot nu toe was de intentie nog nooit afwijzend. Vanmorgen heb ik het laatste deel over familie en kritiek die bedoeld is als liefde bekeken en vond ik het meest confronterende, maar ook meest herkenbare stuk. Ik ga er mee aan de slag om juist bij mijn familie hierin anders te reageren, want dit is voor mij een patroon wat mijn spinnenweb aan elkaar blijft houden.
Noor (student 2019/2020 + 2020/2021)
1. Ik heb geleerd om geen hoge verwachtingen meer te hebben. Door minder te verwachten kan je er alleen maar meer voor terug krijgen, het valt altijd mee en het kan niet tegenvallen, want je hebt geen verwachting. 2. Om verder te groeien MOET je fouten maken, want door fouten te maken kan je jezelf verbeteren en blijven groeien! 3. Ik moet zeggen tegen mensen wat ik nodig heb, want mensen kunnen niet in mijn hoofd kijken. Iemand met vragen is te helpen! Iemand die zwijgt is veel moeilijker te bereiken en te peilen.
Julia (student 2019/2020 + 2020/2021)
Wat ik heb geleerd is dat je van een ander niet kan verwachten wat jij ook niet bent. Dus ik kan van mijn vriend bijvoorbeeld niet verwachten dat hij mij ontbijt op bed komt brengen, als ik dat ook niet doe. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld sportiviteit. Als ik niet iedere dag in de sportschool hang kan ik van een ander ook niet verlangen dat die veel gaat sporten.

Wat deelnemende docenten zeggen over Get Real!

Anneke (medewerker)
Ha Verwonderwijstoppers! De bijeenkomst heeft mij gesterkt in mijn wens om verder te komen, ook juist op de punten waarop ik blokkeer. Enorm verhelderend dat ik voor het eerst echt uitsprak naar mijzelf dat geld een blokkade is en dat ik daarmee aan de slag moet. En ook dat heb ik stevig aangepakt. Voor het eerst voel ik mij geruster in het aanpakken van ‘gedoe met geld’ en dat geeft meteen een rust .
Loes (docent)
Als coördinator van het programma Get Real! van Stichting Verwonderwijs bij Fontys HRM en Toegepaste psychologie was ik direct erg enthousiast om dit programma aan te bieden aan onze studenten. Na de zware en eenzame Corona-periode was Get Real! een mooi aanbod voor onze studenten om het energie-vuurtje in hunzelf wat op te poken en vlammen van levenslust te creëren. Toen kwam het idee om met een aantal docenten deel te nemen in dezelfde groep als de studenten, om zo het programma echt te ervaren, alvorens wij als trainer aan de slag kunnen gaan. Toen de startdatum dichterbij kwam, voelde ik exact dezelfde spanning als studenten. Vanaf de start was de hele groep één: we werden allemaal actief uitgenodigd om deelnemer te zijn en geen toeschouwer. Als docent zou je je in de rol van toeschouwer kunnen laten zakken en zien wat er gebeurt met je studenten. Maar dat gebeurde dus niet. Ik heb zelf geen rem gevoeld om alles uit het programma te halen voor mezelf in het bijzijn van de studenten. Dus dat betekent ook open zijn, emoties tonen, verhalen delen. Ook als je dag erna op school elkaar weer tegenkomt in de rol van docent-student heeft dit voor mij geen vervelende gevolgen gehad, juist eerder verdiepende. Als ik terugdenk aan het afgelopen jaar Get Real! dan denk ik aan energie, beweging, diepte, overvloed, weerstand én doorgaan, delen én trots.
Inge (docent)
Wat mijn deelname aan Get Real! mij heeft gebracht is het volgende: Verschillende werkvormen hebben veel indruk op me gemaakt. Zoals bijvoorbeeld die met de 'waardetoekenning', de geld en waardecreatie-oefening en het tekenen van je missie. Ik heb me door de opzet van het programma en de onderdelen die hierin aan bod kwamen, nog meer gerealiseerd waar ik in mijn werk en leven mijn kernwaarden uitdraag. Een bevestiging van mijn bestaansrecht en hoe ik op 'mijn moedige pad' ben. En een verheldering op stukken waar ik nog niet volgens die waarden leef: logisch dat het daar schuurt. Ik begrijp mezelf weer een stukje beter. Ik had vooral in het begin moeite om de plek van de 'leerling' in te nemen (ipv die van de 'trainer') en heb me ingezet om de volle ervaring aan te gaan en het oordeel even te laten. Ik ben blij met hoe me dat is gelukt: ik heb ten volle genoten van het deel uitmaken van deze gemengde groep van docenten en studenten en voel me bevoorrecht te hebben mogen leren met en van elkaar. Ik gun het iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen een programma als dit.
Ellen (docent)
Mijn deelname aan Get Real! was een bijzondere ervaring. Een jaar lang iedere maand een dag samen met studenten uitgedaagd worden, nieuwe dingen over mezelf (ook in relatie met anderen) leren, maar ook geïnspireerd worden voor de invulling van mijn eigen lessen: het was echt een cadeautje waar ik geen moment spijt van heb gehad.

Wat trainers/experts zeggen over Get Real!

Angelique (expert)
Get Real is een programma dat gaat over de essentie van mens-zijn. Juist die kennis en inzichten die het reguliere onderwijs niet biedt en die van elementair belang zijn. Het biedt studenten de gelegenheid om zichzelf echt te leren kennen en te ontdekken waar hun krachten, kwaliteiten, talenten en passies liggen. Wat geeft hen energie? En ook: wat kost hen energie en waarom. Wat remt me in mijn authentiek mezelf zijn? Waarom houd ik me soms in? Waarom overschreeuw ik me op een ander moment? Als zij in de gelegenheid zijn zich bewust te worden van de blokkades die ze ervaren, de oorsprong daarvan en hoe die op te ruimen, komen zij dichter bij wie ze werkelijk zijn. Ze worden vrijer, moediger en weer nieuwsgierig als een kind. Hiermee wordt het vergaren van kennis weer meer een inspirerend spel dan een prestatie onder druk en komen hun talenten en kwaliteiten veel meer tot hun recht. Ze komen thuis bij zichzelf en worden een inspiratie voor de mensen om hen heen.
Jeroen (trainer)
Ik ben ontzettend blij dat er een extracurriculair programma zoals GetReal! word aangeboden. Als HBO-docent en trainer binnen het programma heb ik gemerkt hoe fijn het kan zijn om studenten handvaten en inzichten te bieden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik heb dit gemist tijdens mijn opleiding psychologie, waar je zou verwachten op een dieper niveau jezelf te leren kennen. Het zijn niet alleen de kennis en oefeningen die het programma maken; de diepe verbinding & het enthousiasme van zowel de trainers én deelnemers zijn geweldig. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat en alles kunt delen in een veilige setting vind ik een onmisbaar element van welke opleiding voor jonge mensen dan ook.
Cathrien (trainer)
Get Real! is belangrijk voor mij, omdat ik álle studenten gun dat ze, in een complexe tijd als deze, handvatten krijgen om dichtbij zichzelf te blijven en keuzes te kunnen maken die recht doen aan hun verlangens en kwaliteiten. In het hoger onderwijs zijn we vooral gewend om met studenten te praten over hun ontwikkeling en het toffe aan Get Real! vind ik dat het studenten de kans geeft om minder in hun hoofd te zitten en middels eenvoudige maar impactvolle oefeningen (door te doen en te ervaren), tot essentiële inzichten en blijvende veranderingen te komen.
webdevelopment