Dit is Get Real!
Dit is jouw tijd. Dit is jouw leven. Dit is geen generale repetitie. Ga ervoor en durf voor jezelf te kiezen.
Get Real!

Waarom Get Real!

Door gebruik te maken van eenvoudige, praktische oefeningen en methodes geven wij deelnemers inzichten in zichzelf en hun handelen. De dagen worden aangevuld met inspirerende films, meditaties, muziek, energizers en veel beweging waarin we een veilige en open setting creëren. Deelnemers maken hun eigen vrije keuzes en worden zich bewust van hun persoonlijkheid en gedrag, met de uitnodiging om zichzelf te ontwikkelen en oude patronen te doorbreken.

Dit zeggen deelnemers over hun transformatie tijdens het eerste jaar van Get Real!

“Ik durf nu makkelijker in actie te komen, dan te voelen hoe dat is en dan te beslissen of ik het vaker wil doen of dat ik er iets aan heb”

“Ik zou het programma nog een jaar willen doen. Ik kan mezelf altijd verder ontwikkelen”

“Mijn verhaal is oké. Jouw gevoel is oké. Onze angsten en overwinningen zijn oké. Het mag er allemaal zijn en we mogen vieren dat dit ons maakt tot wie we zijn. Ik heb gemerkt dat ik wil groeien als mens en als pedagoog.”

Lees en bekijk meer nog meer ervaringen!

De tien stappen van Get Real!

In het programma werk je aan vier gebieden voor verbinding met jezelf en anderen en aan maximale draagkracht: je (mentale) gezondheid, je (liefdes-)relaties, je werk of school en je financiële situatie.

Aan de hand van 10 praktische stappen, gebaseerd op de methodiek van 365 Dagen Succesvol, non dualiteit, The Work, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Covey, Transactionele Analyse (TA), systemisch werk, oplossingsgericht werken en positieve psychologie, leer je stap voor stap hoe je op die vier gebieden jouw persoonlijke dromen en doelen bereikt. Sterker nog: je krijgt niet alleen de kennis, we gaan het ook daadwerkelijk samen doen. Je wordt tijdens het programma een jaar of half jaar lang begeleid, zodat je niet alleen je eigen dromen kunt bepalen, maar ook een strategie maakt om ze te bereiken – en die vervolgens kunt uitvoeren. Deze combinatie van theorie en praktijk maakt het programma uniek, ontzettend effectief en leuk.

Stap 1: Ik heb een verlangen
Zonder verlangen naar verandering blijft alles precies zoals het is. Nadenken over verlangen leren we een beetje af omdat het niet realistisch zou zijn terwijl je werkelijke verlangen een belangrijk kompas is dat je in je leven hebt. Op 4 gebieden, die ons geluk bepalen nl ‘fysieke en mentale gezondheid, relaties, school en financiën’ gaan deelnemers onderzoeken wat hun verlangens zijn en door welke urgentie zij in beweging komen. De oefeningen leiden bij elke deelnemers tot een jaarthema. De gebieden beïnvloeden elkaar dus aan elk gebied mag gewerkt worden. Elke progressie/stap zal een positieve invloed op de andere gebieden hebben.
Stap 2: Ik ben de baas
In de psychologie bestaat de term ‘locus of control’ (wie heeft controle over jouw leven). Bij een interne locus of controle ga je er van uit dat je zelf invloed hebt op de situatie. Deze mensen nemen sneller verantwoordelijkheid over hun leven, zijn gezonder, minder afhankelijk van anderen en vinden sneller oplossingen. Bij een externe locus of control gaan mensen er van uit dat de buitenwereld bepaalt wat er gebeurt. Tijdens deze stap gaan we ervaren wie invloed heeft op ons leven en onze keuzes. Kunnen we deze erkennen en vanuit eigen vrijheid nieuwe keuzes maken en zo ja, hoe?
Stap 3: Ik ben vrij
Leven naar eigen keuzes en eigenaarschap hebben. Hoe werkt dit? Je kunt jouw leven organiseren op een manier die jij fijn vindt. Gelukkige mensen laten zich niet leiden door de mening van anderen. Ze hebben een veel krachtiger stuur in handen: hun kernwaarden. Daarvoor heb je 2 dingen nodig: ontdekken waar je voor staat én echte moed. Echte moed is de bereidheid om iets spannend te vinden – en het toch te doen.
Stap 4: Ik leef in overvloed
Stel dat er voor iedereen genoeg is, genoeg tijd, genoeg geld, genoeg liefde? Wat zou je dan kiezen? Tijdens deze dag gaan we ons richten op complimenten, op vertrouwen hebben en in overvloed leven.
Stap 5: Ik droom
In deze stap komen we tot bezinning en trekken we de natuur in. We gaan dromen…. Van jongs af aan leren we dat je beter gewoon kunt doen, dan doe je gek genoeg. Terwijl het andersom is. Grote dromen zijn makkelijker te behalen dan kleine, als je anders durf te denken. Het gaat er namelijk om dat je weet wat voor persoon je wilt zijn om je dromen werkelijkheid te laten worden.
Stap 6: Ik onderzoek
Het echte werk begint nu. Daarom spreken we niet langer van een droom, maar van een missie. Het gaat over een invulling van jouw leven, waar jij geluk, succes en het gevoel van betekenis uithaalt. Een missie geeft jou energie en inspiratie, is supergroot en bijna onhaalbaar, maar ondertussen heel concreet en meetbaar.
Stap 7: Ik ben mijn omgeving
Hoe verbind jij je met anderen? Past jouw omgeving bij jouw missie? Breng je de meeste tijd door met de mensen die jou stimuleren? Welke omgeving gaat jou helpen en wie wil jij om je heen hebben? Hoe ga jij om met jouw relaties?
Stap 8: Ik maak een plan en begin
Besluiten is de overtreffende trap van dromen. Het is een keuze met consequenties. Het is een afslag nemen en juist dat besluit voor die bepaalde afslag geeft voldoening. Je stelt een concreet plan op voor jouw grootse droom, waarmee je jezelf verbindt. Verbinding krijg je door in actie te komen d.m.v. het zetten van kleine stapjes.
Stap 9: Ik zet door
Hoe ver ben je gekomen? In deze periode geven veel mensen hun dromen op. Er zit iets, het lukt maar niet of je twijfelt over iets. Succesvolle mensen staan één keer meer op dan anderen. Fouten maken kun je leren! Deze dag staat in het teken van mogen falen en weer doorgaan.
Stap 10: Ik ben succesvol
Bereid je voor op de volgende stap. Wat heb je geleerd en bereikt? Dit tonen we aan elkaar en we vieren onze successen. In september starten we weer met stap 1/11 en gaan we nieuwe verlangens/thema’s en dromen wakker maken of bestaande dromen verder uitbouwen….

Inkijkje in het programma

In dit filmpje geven we je een exclusief kijkje in het jaarprogramma Get Real!

Deelnemers vertellen over hun deelname; voor wie is dit programma? Wat ervaar je door het programma? Hoe is het om dit programma te volgen? Ga er maar eens lekker voor zitten en neem het rustig in je op.

In dit filmpje zijn diverse deelnemers uit het jaarprogramma van 2020/2021 aan het woord. Ook hoor & zie je Ingrid en Loes, die dit programma vanuit Stichting Verwonderwijs mee vormgeven.

Heb je vragen naar aanleiding van het filmpje? Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen!

webdevelopment